Tugra Zorg & Welzijn viert vijftienjarig bestaan met vertrouwen:

Je hart wijst je de weg

Weet je wat het mooiste is aan mijn werk? Het vertrouwen dat wij verandering kunnen brengen. Tegelijkertijd is dat ook het moeilijkste aan mijn werk: vertrouwen houden. De samenleving is harder geworden, waardoor steeds meer kinderen, jongeren, gezinnen en individuen in de knel komen. Voor hen is het nog veel moeilijker om vertrouwen te houden. Niemand kan het alleen. Ieder mens heeft liefde, steun, begrip, hulp en perspectief nodig. Waar ben je zonder hoop?

Erkenning

Heel eerlijk, soms heb ik ook moeilijke momenten. Dan denk ik, waarom moeten we zo hard knokken om ons werk te kunnen doen? Bij Tugra Zorg & Welzijn helpen we mensen naar een betere toekomst, zonder angst, strijd en conflict. Dat is geen makkelijke opdracht. We hebben te maken met een pittige doelgroep, waarbij we echt ons mannetje moeten staan. Hoe groot die uitdaging vaak ook is, we komen er wel op eigen kracht. Toch zou het zo niet moeten gaan. Want nogmaals, ieder mens heeft hulp nodig, wij dus ook. Wij zouden zoveel sterker zijn met méér erkenning vanuit de gemeenschap. We moeten vaak bevechten wat we doen, ons bewijzen, strijden voor het goede.

Ieder mens heeft hulp nodig, wij dus ook.

Samen Meer dan ooit hebben we behoefte aan samenwerking, krachtenbundeling, verbinding, verbroedering en verzustering. Medewerking in plaats van tegenwerking. Alle hulp en steun vanuit alle hoeken van de samenleving. Vertrouwen en erkenning. Daarmee kan je écht het verschil maken. Samen, met en voor elkaar. Binnen Tugra Zorg & Welzijn doen we het al vijftien jaar samen. Samen met onze medewerkers, echte strijders, toppers! Wat ben ik trots op jullie, en stiekem ook op mezelf. Mede dankzij de kracht van ons team komen we vooruit en gaan we door. Ook ben ik dankbaar voor alle verwijzers die in ons blijven geloven, alle strijdbare ouders die samen met ons het belang van de kinderen vooropstellen en alle krachtige individuen die knokken voor een betere toekomst.

Mede dankzij de kracht van ons team komen we vooruit.

Vijftien: een hoopvol getal

Kijkend naar onszelf, naar elkaar en naar ons samen hoeven we het vertrouwen niet te verliezen. Al helemaal niet tijdens ons vijftienjarig jubileum. Het nummer vijftien staat namelijk voor liefde, vindingrijkheid, motivatie en idealisme. Het getal vijftien moedigt aan om je doelen en ambities met volharding na te streven, ongeacht de obstakels die je tegenkomt. Het cijfer vijftien zegt: je hebt alle vaardigheden in huis om het gewenste succes te behalen. Je hoeft alleen maar naar je hart te luisteren, dat zal nooit ongelijk hebben. Je hart wijst je de weg.

Cadeautje

Nou, is dat geen cadeautje als je jarig bent? Het laat me meteen weer naar de mooie kant van ons werk kijken. Tugra Zorg & Welzijn heeft de afgelopen vijftien jaar al zoveel kinderen, gezinnen en individuen op respectvolle, warme, toegewijde en professionele wijze naar een betere toekomst begeleidt. En al is het soms moeilijk, uitputtend en eenzaam, ons werk geeft ook veel voldoening. Juist nu de wereld zoveel liefde en hoop nodig heeft, denk ik: don’t stop me! We gaan door met waar we goed in zijn, samen met alle dierbaren om ons heen.

Juist nu de wereld zoveel liefde en hoop nodig heeft, denk ik: don’t stop me!

Vertrouwen

Als je dapper blijft doorgaan met waar je zo sterk in gelooft, krijg je uiteindelijk de beloning die je verdient. Het afgelopen jaar kregen wij een erkenning waar we al jaren op hoopten en die ons bevestigde: luister naar je hart, dat zal nooit ongelijk hebben. Dus waar je momenteel ook staat in het leven: houd vertrouwen. Dat is niet makkelijk, ik weet waarover ik praat. Vertrouwen was de afgelopen vijftien jaar onze grootste uitdaging. We zochten onder meer het vertrouwen van instanties en van de mensen voor wie we het allemaal doen. Als hulpverlener kan je nog zoveel willen, maar als je geen medewerking van ouders krijgt, kun je weinig stappen zetten voor een kind. Het is de kunst om in contact en verbinding te komen met beide ouders, om zo tot een samenwerking te komen. Wederom: je hebt altijd de hulp van een ander, van elkaar, nodig.

Waar je momenteel ook staat in het leven: houd vertrouwen.

Whatever flows, flows

Vanuit die hulp en steun – al is het maar van één vriend, hulpverlener, buurvrouw of collega – en vanuit het geloof in jezelf, kun je vooruit. Het cijfer vijftien zegt het al: je hebt alles in huis om je doelen te behalen. Je hoeft het alleen nog maar te zien. Ik zie wat Tugra Zorg & Welzijn in huis heeft. Liefde, expertise en ervaring. Dat is een heleboel om trots op te zijn. Ja, natuurlijk willen wij nog steeds blijven groeien als individu, als hulpverleners, als organisatie. We willen stappen vooruit maken, nog veel meer mensen helpen, onze locaties verder uitbreiden. Maar we hebben vooral geleerd om te koesteren wat we allemaal al hebben bereikt en mee te bewegen met wat komen gaat. Forceren heeft geen zin, dat kost je alleen maar energie. Alles wat moeite kost, moet blijkbaar (nog) niet zo zijn. Whatever flows, flows. Whatever happens, happens. Daar geloof ik in. De afgelopen vijftien jaar zijn we voor veel mensen een lichtpuntje geworden. Ik hoop, nee correctie, ik weet zeker dat we dit nog lang vasthouden.

Liefs, Fadime Kumas