Voor de meeste gezinnen met kinderen is de december maand een hele leuke, maar ook pittige maand. Wat krijgen de kinderen veel prikkels mee in de aanloop naar Sinterklaas. Wat vaak resulteert druk gedrag en meer onrustige nachten.

Voor gezinnen die gescheiden zijn vraagt de maand december vaak om meer onderlinge communicatie. Bij wie vieren ze Sinterklaas, wat is hun verlanglijstje, waar zijn ze met kerst of oud&nieuw. Het liefst wil je al deze dagen meemaken met je kinderen. Het gemis van echt samenzijn als gezin is zo voelbaar op deze dagen. En gun je je ex-partner die fijne dagen met jullie kind(eren). Voor veel gescheiden ouders blijft dit een lastig punt.
Maar als we naar de kinderen kijken moeten we eerlijk zijn. Ieder kind verdient het om bij beide ouders te zijn met deze feestdagen. En als het dan toevallig pakjesavond is op 5 december en 6 december? Ik denk dat geen een kind dat erg vindt. Laten we elkaar wat gunnen en intens genieten van de fijne momenten die je wél samen hebt. Die blijven immers in je herinneringen..